nedjelja, 11. svibnja 2014.

WORKOUT – nije toliko teško, koliko se čini

U prethodnom postu spominjao sam tjelesnu aktivnost koja je neophodna za zdravi način života. Mnogi od nas odmah pomisle (pogotovo studenti kao ja): kako da sad još i to utrpam u svoj već prenatrpani raspored?

Odgovor je zapravo i više nego jednostavan: „30 day challenges“ – to su jednostavni programi za vježbanje koji su savršeni za ljude koji ciljaju na zdrav način života, a ne na prebrutalan workout ili žestoko fitness tijelo. Dotične vježbe su koncipirane tako da uz pomoću njih djelujemo direktno na željene mišićne skupine i odlično su rješenje za sve jer su razvrstane po težini i vremenskim zahtjevima. Tako da možete birati onu mišićnu skupinu za koju smatrate da vam je najkritičnija, a možete ih i kombinirati (ja trenutno radim trbušnu mišićnu skupinu i ruke).

Programi su namijenjeni za 30 dana vježbanja, za svaki dan u tih 30 dana točno je navedeno koje vježbe se trebaju raditi i u kojoj količini koji dan. Prosječno vrijeme koje vam je potrebno dnevno za te vježbe je 30 minuta, koje svatko od nas može u danu izdvojiti. Također za svaku vježbu priloženo je i video objašnjenje, pomoću kojega možemo znati radimo li vježbe pravilno.

Nadam se da ćete uspjeti izdržati 30 dana, jer rezultati su stvarno vidljivi i vi ćete se osjećati nakon vježbanja bolje i vitalnije – garantiram. Također ne zaboravite da je prehrana 70% posla prema zdravom životu, a ostatak je tjelesna aktivnost i preparati koje svakodnevno koristimo, ali o njima kasnije. U sljedećem postu bavit ću se još malo s onih 70% i podijelit ću s vama par iskustava i savjeta koje namirnice gdje kupovati i što je dobro, a što bismo trebali izbjegavati u supermarketu.


Budite zdravi, vaš M.

Nema komentara:

Objavi komentar